Howmet alapítványi támogatás az Alba Regia Műszaki Karnak

2020. november 04.

Közel 9 millió forintos támogatással segítjük az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karát annak érdekében, hogy a hallgatók a legmodernebb technológiákkal már a tanulmányaik alatt is megismerkedhessenek és tudásukat Székesfehérváron kamatoztassák.

Fotó: Molnár Artúr, www.szekesfehervar.hu

A Kar a „Gépi tanulás a robotikában és az ipari elektronikus alkalmazásban” címmel sikeresen pályázott a Howmet Aerospace Alapítványnál, amellyel 30 ezer dollár értékű támogatást nyert el. Ez már az ötödik alapítványi támogatás, amit az egyetem elnyert.

A projekt során a Kar új laboratóriumi hardvereket szerez be és ezek ipari alkalmazási lehetőségeit vizsgálja, a jelenlegi ipari igényeknek megfelelő tanterveket határoz meg, új laboratóriumi rendszereket telepít. Továbbá főbb tevékenységük lesz még készségfejlesztések megfogalmazása, illetve egy tizennégy hetes pilot oktatási sorozat, amely visszajelzést ad, milyen végső módosítások szükségesek a tananyagban.

A támogatás jelképes átadásán Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a gyors technológiai változásra fel kell készíteni a fiatalokat, és azt a készséget is ki kell alakítani bennük az egyetemi évek alatt, hogy lépést tartsanak majd a változásokkal.

Katus István, ügyvezető igazgatónk felidézte, hogy mintegy 30 hallgató töltötte az elmúlt években a duális képzés időszakát a Köfémnél és mintegy harmaduk már a cégnél dolgozik. Kiemelte, hogy a cégnek is sokat kell invesztálnia a hallgatókba a duális képzés időszakában, cserébe sokkal gyorsabban integrálódnak majd a végzős mérnökök a vállalati struktúrába. Vállalatunk hosszú távon gondolkodik, a korszerű egyetemi képzés kialakításának támogatását a pályázati rendszeren keresztül a továbbiakban is folytatjuk.

Friss híreinkért kövessétek a Howmet-Köfém Kft Facebook oldalát.

 

Forrás