Bővítjük új keréktermékgyárunkat

2020. október 15.

 

 

2020. október 5-én letettük új keréktermékgyárunk alapkövét. Az ünnepélyes alapkőletételre Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, Vargha Tamás polgári hírszerzésért felelős államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és dr. Cser-Palkovics András, országgyűlési képviselő, Székesfehérvár polgármestere látogatott el, vállalatunk vezetősége részéről Katus István vezérigazgató és Tóth Csaba gyárigazgató csatlakozott.

 

A zöldmezős beruházás növeli a Howmet jelentőségét Székesfehérváron, a beruházás várhatóan 2021 év végén fejeződik be és aztán kezdődik majd meg a sorozatgyártás. A projekt megvalósulását a magyar állam a Versenyképesség Növelő Támogatási program keretein belül támogatja. Az új létesítmény jelentősen megnöveli a préskovácsolt alumínium Ultra ONE® Alcoa® Wheels kerekek gyártási kapacitását, amely a vállalat legkönnyebb haszongépjármű és busz kereke. A közel 30 millió dollár értékű beruházás lehetővé teszi vállalatunk számára, hogy a globális piacon jelentős növekedést érjünk el ezzel a bővítéssel.

 

A Howmet keréktermék üzletága csaknem 25 évvel ezelőtt lépett be az európai kereskedelmi szállítási piacra, mindössze 32 fővel, azóta ma Magyarországon több mint 600-ra nőtt alkalmazottai számai. Az új létesítmény várhatóan 90 új munkahelyet teremt majd.