A Howmet-Köfém Kft. nyerte el a „Genius Loci-díj – Vállalkozások és vállalkozók a tehetségért 2021” elismerést

2021. június 03.

A Genius Loci díj Regionális kategóriájának idei győztese a Howmet-Köfém Kft. A "Vállalkozások és vállalkozók a tehetségért" elismerést a XII. Kárpát-medencei Tehetségnap keretében adták át, melyen Katus István vezérigazgató online vett részt.

A Howmet-Köfém Kft. és jogelődei 1993 óta több mint 8 millió dollárt fektetett közösségi kezdeményezésekbe Székesfehérvár és Nemesvámos vonzáskörzetében.
A Kft. tehetségtámogató tevékenységét hosszú évek óta a Székesfehérvár és Veszprém vonzáskörzetében működő közép- és felsőfokú oktatással foglalkozó iskolák, illetve non-profit szervezetek felé fejti ki. A vállalat által nyújtott támogatásoknak köszönhetően új digitális laborok jöttek létre, népszerűbbé váltak a mérnöki szakmák a középiskolások körében, javultak a programokon részt vevők digitális készségei.
A folyamatos anyagi támogatásnak köszönhetően nyolc szakkör teljes működése biztosított, a szükséges eszközöket és az oktatók bérét is beleértve. Ezen összetett, felelős támogatás nyomán születhetnek 3D, mobilalkalmazás-fejlesztés, humanoid programozás, influenszer és média, smart home, robotika, VR, scratch és ipari robot képzések.

Genius Loci díjátadó 2021
Genius Loci díjátadó 2021

 

A díjátadóról készült videó ide kattintva érhető el.

 

Forrás: https://tehetseg.hu/dij/genius-loci-2021-vallalatok-es-vallalkozok-tehetsegekert-regionalis-kategoria/howmet-kofem-kft