A Howmet-Köfém Kft. 40.000 dolláros támogatással segítette az Alba Innovárt

2021. október 15.

Az Alba Innovárt működtető Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványt támogatta meg a Howmet-Köfém Kft. méghozzá 40.000 dollárral, amely megközelítőleg 11.7 millió forintos adományt jelent. A felkínált összegből, pedig erősíthetik a technikai eszköztárukat, illetve megvalósíthatnak új programokat is a Digitális Élményközpontnál.

Fotó: Simon Erika

A támogatás célja az volt, hogy megvalósítsanak egyfajta esélyegyenlőséget, ezt pedig új szakkörök létrehozásával és a meglévők további fejlesztésével kívánják elérni. Ezenfelül kiemelt hangsúlyt kapnak eszközfejlesztési tervek és a pedadógusokat segítő hálozatot fogják tovább fejleszteni.

Az Alba Innovárnak már a Howmet-Köfém Kft. elődje is sokat segített, ahogy Katus István ügyvezető is kihangsúlyozta, nem csak a jövő, hanem már a jelen digitális készségének fejlesztéséről is szól, mivel ez fontos és hasznos a városnak és azoknak is, akik részt vesznek a programban.

Fotó: Simon Erika

Mészáros Attila alporgármester, kifejezte háláját és elmondta, hogy egyre csak növekszik az igény a magasan képzett mérnöki munkavállalók iránt és ezért az Alba Innovár fontos feladata, hogy a fiatalokat korán segítse a potenciáljuk kiaknázásában.